KOTITALOUS­­VÄHENNYS 2020

Muistathan, että saat asuntosi kunnossapito- ja perusparannustyöstä kotitalousvähennystä. Olemme keränneet sinulle tietoa kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä vuonna 2020 teetettävissä remonteissa. Vähennys kannattaa ehdottomasti hyödyntää kaikissa kodin remonteissa!

Kotitalousvähennys 2020

Remontin työn osuus on kotitalousvähennettävää silloin, kun työn teettää ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä. Me Houmissa ymmärrämme kuinka tärkeää kuluttajille on, että remontista voi hakea kotitalousvähennystä ja siksi kaikki Houmin kumppanit kuuluvat ennakkoperintärekisteriin. Voit hyödyntää kotitalousvähennyksen, kun remontti tehdään omassa kodissasi tai vapaa-ajan asunnossa. Kotitalousvähennystä varten asuntoa ei tarvitse omistaa, vaan asuminen tai oma käyttö riittää. Kun siis suunnittelet kodin, isovanhempien asunnon tai vapaa-ajan asunnon remontointia, kunnossapito- tai perusparannustöitä, kannattaa tutustua kotitalousvähennyksen mahdollisuuksiin ja ehtoihin.

Kotitalous­vähennyksen suuruus 2020

Kotitalousvähennyksen suuruus tarkistetaan vuosittain ja sen suuruus on näin ollen hyvä varmistaa verohallinnon sivuilta remonttia tilatessa. Vuonna 2020 myönnettävä kotitalousvähennys on enintään 2 250 euroa ja vähennyksen omavastuu on 100 euroa. Kotitalousvähennys on aina henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4 500 euron vähennyksen vuonna 2020 teetetyistä ja maksetuista remonttitöistä. Jos tarkoituksenanne on toteuttaa pienempi remontti, jonka kustannukset eivät ylitä henkilökohtaisen kotitalousvähennyksen rajaa (2 250 euroa), ei kustannuksia kannatta jakaa puolison kanssa, sillä muussa tapauksessa joudutte molemmat maksamaan 100 euron omavastuuosuuden.

Kotitalousvähennys lasketaan työn arvonlisäverollisesta hinnasta, jonka yritys on maininnut laskulla. Verohallitus määrittää vuosittain sekä kotitalousvähennyksen suuruuden että huomioitavan prosenttiosuuden. Vuonna 2020 voit vähentää kotitalousvähennyksenä 40 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 15 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukuluista.

Kotitalousvähennys

Kotitalous­vähennystä Houmin kumppanien kautta toteutetuista remonteista

Houmin kautta löydät luotettavat ammattiurakoitsijat remonttiin kuin remonttiin. Kaikki Houmin kumppanit kuuluvat ennakkoperintärekisteriin ja ovat näin ollen kotitalousvähennyskelpoisia. Saat kotitalousvähennystä esimerkiksi keittiön, kylpyhuoneen tai muiden huoneiden remontoinnista sekä ulkorakennusten maalaustöistä. Vähennyksen voi hyödyntää myös talon kellaritilojen tai saunan remontoinnissa sekä sähkö-, putki- ja kaapelitöistä ja turvalukon asentamistyöstä.

On hyvä muistaa, että kotitalousvähennys myönnetään aina vain remontin työn osuudesta. Vähennystä ei voi saada esimerkiksi työhön liittyvistä matkakuluista tai tarvikkeista. Houmin kautta tilatut urakoitsijat ja yritykset erittelevät laskulla selkeästi työn osuuden sekä vähennykseen oikeuttamattomat kulut, joiden perusteella sinun on helppo hakea kotitalousvähennystä verotuksesta.

Kotitalousvähennys on kalenterivuosikohtainen ja maksuvuosi ratkaisee, minä vuonna saat kotitalousvähennyksen. Vähennys myönnetään siis sinä vuonna, jona olet maksanut remontin toteuttaneen yrityksen laskun. Jos asunnon remontti ajoittuu vuodenvaihteeseen on sinulla mahdollisuus hyödyntää kotitalousvähennystä kahtena eri verovuotena maksettujen laskujen mukaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tällöin 100 euron omavastuuosuus vähennetään molempina vuosina.

Kotitalous­vähennyksen hyödyntäminen verotuksessa

Kotitalousvähennystä haetaan ilmoittamalla verotukseen teetetyt työt sekä maksetut työkorvaukset. Helpoiten teet ilmoituksen verkon kautta Omaverossa, mutta voit lähettää ilmoituksen myös postitse ’kotitalousvähennys yritykselle maksetusta työkorvauksesta’ – lomakkeella. Veroilmoitus täytetään ja kotitalousvähennystä haetaan yleensä remontin laskutuksen jälkeisenä vuonna, mutta työn teettäjän voit myös hakea kuluvan vuoden ennakonpidätysprosentin alentamista kotitalousvähennyksen perusteella. Tällöin muutos tehdään verokorttiisi sinä vuonna, kun maksat vähennykseen oikeuttavat remontit.

Houmin kumppanit ja ennakkoperintärekisteriin kuuluvat yritykset kertovat mielellään lisää kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä remonttia tilatessasi! Kotitalousvähennyksellä säästät selvää rahaa remonttikustannuksissa!