Miksi kilpailuttaa kiinteistönvälittäjä?

Houmi kilpailuttaa kiinteistönvälittäjät puolestasi ilmaiseksi!

Vertaa välittäjät
Olin kyllä tyytyväinen palveluunne!
Välittäjät olivat nopeasti yhteydessä ja sopiva välittäjä löytyi nopeasti. Valittu välittäjä oli tehokas ja ammattitaitoinen ja sain kilpailukykyisen ostotarjouksen jo ekan näytön jälkeen.

Topias, asunnon myyjä, Helsinki

Sain Houmin kautta näppärästi tarjoukset useammalta välittäjältä, joista kaikki olivat vielä erittäin hyviä meidän tarpeisiimme. Tarjousten hinnat olivat myös parempia kuin mitä saimme itse suoraan välittäjiltä.

Oskari, Asunnon myyjä, Espoo

Pidin palvelua hyvänä. Haastattelin kolmea välittäjää, joiden nimet olin saanut Houmilta. Kaikki kolme välittäjää olivat hyviä. Vaikean valinnan jälkeen valitsin välittäjän, jota pidin sopivana asuntoni myyntiä varten.

Taina, asunnon myyjä, Katajanokka, Helsinki

HINTATIETOISUUS

Selvität kiinteistönvälittäjien hintatason alueellasi vain vertailemalla ja kilpailuttamalla eri toimijoita.

RISKITÖN, VAIVATON JA NOPEA 

Kilpailuttaminen on täysin riskitöntä. Saat tarjoukset selville vaivattomasti ja nopeasti.

ONNISTUNUT ASUNTOKAUPPA

Oikealla välittäjävalinnalla varmistat asuntokaupan onnistumisen. Valitse pätevä välittäjä.

PARHAIDEN VÄLITTÄJIEN VERKOSTO

Olemme selvittäneet eri alueiden tehokkaimmat välittäjät. Vertaa ja valitse paras.

Kilpailutuslomake

Perustiedot

Osoite*

Postinumero*

Kaupunki*

Asuntotyyppi*

Aikataulu (olen myymässä asuntoani)*

Heti3kk sisällä6kk sisällä

Yhteystiedot

Nimi *

Sähköposti *

Puhelinnumero*

Kampanjakoodi

Houmi kilpailuttaa kiinteistönvälittäjät puolestasi ilmaiseksi!

Löydä avullamme sinun kodillesi sopiva myyjä. Palvelumme avulla voit vertailla alueesi parhaimpia kiinteistönvälittäjiä. Arvostat sitten välittäjässä alueen asiantuntemusta, pitkää kokemusta alalta tai kykyä maksimoida asunnostasi saatava myyntihinta, Houmin avulla löydät varmasti etsimäsi.

Aloita kiinteistönvälittäjän etsiminen meidän kanssa, anna meidän palvella sinua!

Miksi kilpailuttaa kiinteistönvälitys Houmin avulla?
Houmin palvelun kanssa sinun ei tarvitse arvailla mistä löytää paras välittäjä myymään juuri sinun kotisi. Tuomme sinulle nopeasti ja vaivattomasti sopivia välittäjiä vertailtavaksi. Sinun ei tarvitse itse käyttää aikaa etsimiseen ja välittäjien listaamiseen. Houmin palvelu tekee vertailun ja kilpailuttamisen helpoksi.

Voit tehdä hyvän ja turvallisen valinnan asuntosi myyjästä kun sinulla on riittävästi vaihtoehtoja ja informaatiota eri kiinteistönvälittäjistä.

Houmin palvelu on sinulle:

*Helpoin tapa vertailla ja kilpailuttaa kiinteistönvälittäjät – teet kyselyn muutamassa minuutissa

*Täysin ilmainen palvelu – et maksa Houmin palvelusta mitään

*Nopea palvelu – saat vastauksia jo 24 tunnin sisällä

*Vaihtoehtoja ja arvokasta informaatiota kiinteistönvälittäjän valintaan – teet järkevän päätöksen

Näin Houmi- kilpailutus toimii:

Täytä lomake

→ Täytä Houmin kilpailutuslomakkeeseen asunnon perustiedot

Houmin taustatyö

→ Kartoitamme alueesi parhaat kiinteistönvälittäjät ja olemme tarvittaessa sinuun yhteydessä lisätiedoista

Vertailu ja kilpailutus

→ Valikoidut kiinteistönvälittäjät ottavat sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä ja pääset vertailemaan ja kilpailuttamaan välittäjiä ja heidän antamia tarjouksia.

Valinta

→ Vertailet kiinteistönvälittäjiä rauhassa ja valitset parhaimman hoitamaan asuntosi myyntiä.

Houmi Oy:n -palveluiden käyttöehdot ja tietosuoja

Miksi käyttää kiinteistönvälittäjää?

Kun on aika myydä asunto, moni miettii kannattaako myydä itse vai pirauttaa kiinteistönvälittäjälle. Tilastokeskuksen arvion mukaan 70-75% asunnoista myydään välittäjän kautta (2014). Jos asunnon myymiseen itse on aikaa uhrattavaksi ja jaksaa nähdä sen eteen vaivaa, onnistuu se varmasti itsekin tehtynä.

Kiinteistönvälittäjä kuitenkin myy asuntoja työkseen, joten asunnon myynti tai vaihto sujuu todennäköisesti välittäjän kanssa sutjakammin. Välittäjän työ on myös huolehtia kaupan lainsäädännöllisistä asioista, jotka huonosti hoidettuna voivat piinata myyjää vielä vuosienkin päästä.

Yleisin syy asunnon myymiseen itse on rahan säästäminen palkkioissa. Palkkiot vaihtelevat noin yhdestä neljään prosenttiin. Ihmisillä voi myös olla käsitys siitä, että välittäjät käärivät vain voittoja omaan taskuun.

Hankkimalla kiinteistönvälittäjän kuitenkin maksat koko paketista; saat käyttöösi välittäjän ammattitaidon ja -kokemuksen, juridisen asiantuntemuksen, myynti- ja markkinointipalvelut sekä välittäjän verkoston. Säästät myös omaa aikaasi, koska välittäjä hoitaa asunnon myyntiin liittyvät juoksevat asiat puolestasi. Kiinteistönvälittäjän työ on palvella asiakkaitaan.

Kiinteistönvälittäjä todennäköisesti saa asuntosi kaupaksi nopeammin kuin jos myisit itse ja todennäköisesti kiinteistönvälittäjä saa asunnostasi paremman hinnan. Välittäjän työtä on verkostoitua niin ostajien ja myyjien kuin toisten välittäjien kanssa ja rakentaa laajaa verkostoa, jonka kautta asunnot tulevat kiinnostuneiden ostajien tietoon. Maksullisten asunnonmyyntikanavien lisäksi välittäjällä on myös oma verkostonsa sosiaalisessa mediassa, jota kautta monet asunnot nykyään myydään. Välittäjällä on myös pääsyoikeus erilaisiin datapankkeihin, joissa on asunnon ostajien tiedot.

Millainen on hyvä kiinteistönvälittäjä?

Hyvä välittäjä on sellainen, jonka kanssa tulet toimeen. Hän on aidosti kiinnostunut tilanteestasi, kuuntelee ja kyselee eikä vain pidä hyvin harjoiteltua markkinointipuhetta. Hän tuntee markkina-alueen hyvin ja tietää muut myynnissä olevat kohteet ja alueen kysynnän.

Hän ei tukeudu pelkästään tilastoihin asunnon arvon määrittämisessä vaan hänellä on alueeseen hyvä näppituntuma ja selkeä mielipide siitä, miten asunnon myynti parhaiten onnistuu ja minkälaisia ostajia asunto kiinnostaisi.

Hyvä välittäjä on myös hyvin kommunikoiva välittäjä. Hän pitää sinut ajantasalla näytöistä ja niiden tuloksista. Hän ehdottaa aktiivisesti potentiaalisille ostajille yksityisnäyttöjä, jossa ostajat saavat rauhassa tutustua kohteeseen tarkemmin. Hän pitää sinut kartalla ja kertoo väliraporttia asunnon myymisen etenemisestä.

Hyvä välittäjä vastaa kysymyksiisi rehellisesti ja perustelee ammattilaisen näkemyksensä selkeästi, jos on sinun kanssasi eri mieltä ja neuvottelee vaihtoehdoista.

Nykyään asiakkaat usein myös kysyvät välittäjältä referenssejä. Hyvä välittäjä tarjoaa niitä mielellään. Kun olet löytänyt potentiaalisen välittäjän, pyydä häneltä viimeisen 10 asiakkaan palautteet sen sijaan, että saat valikoituja palautteita. Hyvästä välittäjästä pitäisi pystyä saamaan positiivista palautetta miltä tahansa aiemmalta asiakkaalta.

Millä perusteilla välittäjä yleensä valitaan?

 • Suositukset: usein ennen asunnon myyntiin laittamista kysellään perheeltä ja tuttavilta kokemuksia hyvistä välittäjistä.
 • Erikoistuminen: yleensä halutaan välittäjä, joka tuntee alueen hyvin ja joka on tunnettu alueen asiantuntijana.
 • Kohteen hyvä hinnoittelu: myyjällä voi joskus olla epärealistinen käsitys oman kotinsa arvosta, hyvä välittäjä on rehellinen ja realistinen sen suhteen, millä hinnalla asunto voidaan myydä.
 • Myyntitaidot: taitava välittäjä on sosiaalinen ja myyntihenkinen, joka osaa neuvotella tiukassakin paikassa.
 • Haastava asuntokauppa: esimerkiksi kuolinpesän kiinteistön myynti, johon liittyy perimisoikeuksia, pesän jakamista ja verotusta tai asunnon myynti avio-erotilanteessa.
 • Hyvin erikoinen kohde: jos kotiin on tehty paljon remonttia omistajan hyvin erityisen maun mukaan ja ostajia voi olla vaikea löytää, voi välittäjä olla ainoa tapa saada koti kaupaksi.

Kuka on pätevä kiinteistönvälittäjä?

Suomessa kilpailu on kovaa ja sinun työksesi jää valita oma välittäjä alalla työskentelevästä n. 4000 kiinteistönvälittäjästä. Kiinteistönvälitysalalla käytetään eri lyhenteitä kertomaan, mitä välittäjä on opiskellut.

Lyhenteet ja niiden merkitykset:

 • Myyntineuvottelija / Asuntomyyjä on henkilö, jolla ei vielä ole suoritettuna alan tutkintoja. Hän voi olla aloitteleva tai kokenut myyjä.
 • LKV eli laillistettu kiinteistönvälittäjä on henkilö, joka on Suomessa suorittanut Keskuskauppakamarin laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinnon. Vain LKV-kokeen suorittanut voi käyttää nimikkeitä kiinteistönvälittäjä, vuokrahuoneiston välittäjä tai asunnonvälittäjä. Koetta pidetään vaativana ja se suoritetaan yleensä vasta sitten, kun työkokemusta on pari vuotta vyön alla.
 • LVV eli laillistettu vuokrahuoneiston välittäjä tai asunnonvälittäjä.
 • YKV (ennen KJK) on ylempi kiinteistönvälittäjätutkinto, johon voi osallistua vain LKV-pätevyyden omaava välittäjä, jolla on vähintään neljän vuoden kokemus kiinteistönvälitysalalta. Tutkinnossa keskitytään juridiikkaan ja pyritään syventämään ammattiosaamista.
 • AKA on auktorisoitu kiinteistönarvioija ja KHK Keskuskauppakamarin hyväksymä kiinteistönarvioitsija. Jotta AKA- ja KHK-kokeessa pärjää, pitää välittäjällä olla moitteeton kiinteistöalan osaaminen ja kattavat tiedot hinnanmuodostuksen menetelmistä. KHK on erittäin hyvä lisä ja ammattitaitoa osoittava nimike.
 • KiAT eli kiinteistövälitysalan ammattitutkinto. Osaaminen näytetään ja arvioidaan aitoja työtehtäviä tekemällä työpaikalla.
 • KED on kiinteistöedustaja ja on sopiva juuri aloittaneille välittäjille, koska siellä käydään läpi välityksen perusteet. Tämä valmentaa myös LKV-koetta varten.
 • VuT, vuokravälittäjän tutkinto antaa perustiedot ja valmiudet toimia vuokravälitysliikkeessä. Valmentaa myös LVV-koetta varten.

Löydä itsellesi sopiva kiinteistönvälittäjä

Välittäjän tutkintonimike kertoo jotakin, pelkkä koulutus ei kuitenkaan anna vihiä henkilön persoonasta tai myyntitaidoista. Aktiivisuus ja tehokkuus lupailee yleensä hyviä kauppoja, alan kokemus on myös olennainen osa välittäjän ammattitaitoa.

Älä kuitenkaan palkkaa ensimmäistä vastaantulevaa välittäjää. Juttele ainakin kolmen välittäjän kanssa ja valitse heistä se jonka taidot, kokemus ja persoonallisuus ovat sinulle mieluisimmat.

Monesti suositellaan vähintään viiden vuoden kokemusta – tosin vähemmälläkin voi joku tehdä hyvän työn. Joskus vähempi kokemus tarkoittaa pienempää asiakaskuntaa, mikä tarkoittaa, että välittäjällä on sinulle ja kohteellesi enemmän aikaa.

Muista välittäjää valitessa:

 • Luottamus. Tarkastele kohtaavatko kemiat ja tuntuuko sinusta siltä, että voit luottaa tähän henkilöön.
 • Markkinointi. Välittäjän tulee tuntea alueensa ja osata hinnoitella kohteesi oikein. Hänellä tulisi myös olla hyvä käsitys kiinnostuneista ostajista ja laaja potentiaalisten ostajien verkosto, jolle markkinoi asuntoa.
 • Kommunikaatio. Sinä et näe, mitä välittäjä tekee asunnon myymisen eteen, kun et ole paikalla, joten tästä kertominen on siis tärkeä osa välittäjän työtä. Välittäjän kuuluu pitää asiakas ajan tasalla myös silloin, kun mitään ei tapahdu.
 • Koulutus on osa ammattilaisen kokemusta. Välitysliikelakimuutoksen mukaan tammikuusta 2016 alkaen vähintään 50% välitysliikken palveluksessa olevista välittäjistä on oltava LKV-pätevyys. Myös jokaisessa toimipisteessä on oltava vähintään puolet laillistettuja kiinteistönvälittäjiä.
 • Kokenut välittäjä osaa ennakoida tilanteita ja käsitellä erilaisia henkilökemioita taitavasti. Kokemus tuo myös varmuutta, jota välittäjästä tulisi huokua.
 • Välittäjän tulisi olla aidosti kiinnostunut tilanteestasi. Hyvän välittäjän ominaispiirteitä ovat kuunteleminen, kysyminen, neuvotteleminen ja ymmärtäminen.
Oliver Parkkila
Oliver Parkkila

Partner, asiakkuudet

oliver.parkkila@houmi.fi

+358400366428

Matti Hartikainen

Founder

matti.hartikainen@houmi.fi

+358505165885