Asunnon myynti – 5 kohdan muistilista asunnon myyjälle

Oletko myymässä asuntoasi ja toivot mahdollisimman onnistunutta asuntokauppaa? Myyntiin liittyy monia tekijöitä ja haluat varmistaa asunnon myynnin onnistumisen. Lue tältä sivulta Houmin vinkit onnistuneeseen asuntokauppaan.

Vertaa välittäjät

1. Selvitä asuntosi arvo ammattilaisen avulla.

Myyntihinnan määrittämiseen kannattaa panostaa aikaa. Asunnon hintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät:

  • Asunnon sijainti
  • Asunnon koko ja kunto
  • Alueen asuntojen hintakehitys ja miltä alueen tulevaisuus näyttää

2. Harkitse onko asunto mahdollista myydä itse vai ostatko myynnin palveluna.

Asunnon voi myydä onnistuneesti itse. Kannattaa kuitenkin miettiä onko valmis vaivannäköön vai haluaako käyttää huolella valittua kiinteistönvälittäjää. Kerrostalo-osakkeen myyminen suositulta alueelta voi onnistua hyvinkin helposti itse ja saatat säästää näin välityspalkkion verran euroja kohtuullisella vaivannäöllä. Ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän osaamisen arvo tulee esille sitä paremmin, mitä vaikeampi kohde on myydä. Mieti siis huolella onko myytävä asunto tai kiinteistö sellainen, että sitä on järkevää lähteä myymään omin voimin. Ammattitaitoinen, alueen tunteva kiinteistönvälittäjä on palkkionsa arvoinen!

3. Vertaile ja kilpailuta alueesi kiinteistönvälittäjät.

Jos päädyt antamaan asuntosi myyntiin välittäjälle, kannattaa välittäjän valinta tehdä harkitusti. Suosittelemme vertailemaan alueeltasi 3-5 kiinteistönvälittäjää ennen valintaa. Houmin palvelu on tehnyt tämän vertailun sinulle vaivattomaksi. Saat yhdellä yhteydenottolomakkeella alueesi parhaimmat välittäjät kilpailemaan huomiostasi. Kun kiinteistönvälittäjä on saanut yhteydenoton Houmin kautta, tietää hän, että kyseessä on kilpailutilanne ja että arviokäynnillä pitää antaa parasta palvelua, jotta kohteen voi saada myyntiin. Vertaile ja kilpailuta välittäjiä ennen valintaa!

4. Varmista asunnon myynti-ilmoituksen tehokas markkinointi.

Kun asuntosi myynti-ilmoitus ollaan julkaisemassa, varmista että kohteesi saa mahdollisimman suuren näkyvyyden heti alkuun. Huolehdi, että valitsemasi kiinteistönvälittäjä tekee laadukkaat myynti-ilmoitukset ja nostaa ilmoitusta esiin eri kanavissa. Ilmoituksen tulisi näkyä ainakin Etuovella, Oikotiellä, myyntiä hoitavan kiinteistönvälitysyrityksen nettisivuilla sekä valituissa sosiaalisen median kanavissa. Huolehdi, että välittäjä varmistaa sosiaalisen median oikeanlaisen hyödyntämisen kohteen markkinoinnissa.

5. Kommunikoi aktiivisesti kiinteistönvälittäjän kanssa.

Asunnon myynti-ilmoituksen jälkeen on tärkeä huolehtia jatkuvasta kommunikoinnista kiinteistönvälittäjän kanssa. Jatkuvalla yhteydenpidolla varmistat, että asuntosi myynti on aktiivista ja olet tietoinen miten myynti etenee. Jos asunnolle ei saada riittävästi huomiota ja kiinnostavia ostajaehdokkaita muutaman ensimmäisen myyntikuukauden aikana, keskustele välittäjän kanssa vaihtoehtoisista tavoista markkinoida kohdetta ja miettikää myös myyntihintaa kriittisesti uudelleen. Asunnon myyntiin liittyvistä asioista on helppoa keskustella avoimesti välittäjän kanssa kun keskusteluyhteys on ollut toimivaa alusta alkaen.

Yhteydenottolomake

Perustiedot

Osoite*

Postinumero*

Kaupunki*

Asuntotyyppi*

Aikataulu (olen myymässä asuntoani)*

Heti3kk sisällä6kk sisällä

Yhteystiedot

Nimi *

Sähköposti *

Puhelinnumero*

Kampanjakoodi

Ota yhteyttä meihin!

Oliver Parkkila
Oliver Parkkila

Partner, asiakkuudet

oliver.parkkila@houmi.fi

+358400366428

Matti Hartikainen

Founder

+358505165885

Mikko Meritie

Co-Founder

+358456518593